Vodice
Izleti
Naslovna / Vodice / Vodice
 

Vodice su jedno od najvećih turističkih mjesta Šibenske rivijere, smještene uz obalu u širokom zaljevu, i udaljene od Šibenika 12 km. Arheološki nalazi ukazuju da se ovdje živjelo u rimsko doba, kad se mjesto nazivalo Araus, ili Arausa Antonina.


Prvi pisani spomen Vodica datira iz 1402. godine, a ime se naselja spominje u vezi s obveznim prilozima za namjeravanu gradnju Sv. Jakova. Crkva Sv. Križa na starom groblju izgrađena je 1421., a istoimena barokna župna crkva, u središtu grada, podignuta je 1746. godine.  

Za obranu od Turaka 1664. godine Vodice su utvrđene jakim zidinama s kulama, a podignuta su i dva mosta prema kopnenoj strani naselja. Od ovih utvrda ostala je samo Ćorić kula izgrađena od obrađena kamena.  

U vrijeme navale Turaka izbjeglice su na brdu Okit formirale naselje i tu na samom vrhu 1660. godine, podignuta je kapela Gospe od Milosrđa.  

Vodice obiluju turističkom ponudom u staroj jezgri i u novim predjelima gdje se nalaze restorani, diskoteke, gostionice, prodavaonice i samoposluge.  

Vodice imaju i bogat kulturno-zabavni život u noćnim klubovima. Na trgovima i ljetnim pozornicama nastupaju dalmatinske klape, folklorni ansambli, estradni umjetnici i razne umjetničke kazališne skupine. Život u Vodicama nikad ne prestaje.  


 
  home // o hotelu // restaurant // sobe // vodice // kontakti eng // deu // fra // hrv
  Copyright © 2000 -2006 hotel sidro developed by lemax